روغن زیتون روغنی است که از میوه زیتون استخراج می شود، برخلاف بسیاری از روغن های گیاهی دیگر که از دانه ها استخراج می شوند.
روغن زیتون هزاران سال است که به صورت دارویی مورد استفاده قرار می گیرد و جزء اصلی رژیم غذایی بسیاری از کشورها، به ویژه منطقه مدیترانه است.
این یکی از سالم ترین غذاهایی است که می توانید بخورید، به خصوص نوع روغن زیتون فوق بکر.
روغن زیتون اصل یک لیتری حاوی بسیاری از مواد مغذی و ترکیبات فعال است که فواید زیادی برای سلامتی به ارمغان می آورد و انواع مختلفی از آن در طعم و کیفیت متفاوت است، اما هر نوع روغن زیتون را می توان انتخاب سالم تری نسبت به سایر روغن های پخت و پز گیاهی دانست.
در این مقاله به طور خاص با ارزش غذایی روغن زیتون، مهم ترین مواد مغذی آن و انواع مختلف آن آشنا می شویم و همچنین خواص فیزیکی و درمانی روغن زیتون بکر که آن را از سایر روغن های زیتون متمایز می کند، می آموزیم، علاوه بر این می دانیم که آیا روغن زیتون است یا خیر. روغن زیتون منقضی می شود و تا چه مدت می توان از روغن زیتون قدیمی استفاده کرد، علاوه بر این برای شناخت علائم فاسد شدن روغن زیتون.
مصرف روغن زیتون با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری ها و مشکلات سلامتی مرتبط است، این ویژگی ها به این دلیل است که حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی و مواد مغذی مهم است که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
چربی ها: روغن زیتون عمدتاً از چربی های غیراشباع سالم و مهم برای سلامت قلب تشکیل شده است، زیرا یک قاشق غذاخوری از آن (۱۴ گرم) حاوی ۱٫۴۲ گرم چربی های غیراشباع چندگانه مانند اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و ۹٫۸۶ گرم چربی های تک غیراشباع است.
به عنوان اسید اولئیک، که حدود ۷۳ درصد از کل محتوای روغن را تشکیل می دهد، که در روغن های دیگر موجود نیست.
علاوه بر این، روغن زیتون حاوی هیچ کربوهیدرات یا پروتئینی نیست و چربی ها منبع اصلی کالری هستند.
ویتامین ها: تقریباً ۱٫۹ میلی گرم ویتامین E در یک قاشق غذاخوری روغن زیتون وجود دارد.
این ویتامین محلول در چربی است، نقش مهمی در ایمنی و پیشگیری از بیماری ها دارد و اثر آنتی اکسیدانی قوی دارد.همین مقدار روغن زیتون همچنین حاوی ۸٫۱ میکروگرم ویتامین K است، ویتامینی که در بسیاری از عملکردهای حیاتی نقش دارد.
مواد معدنی: مصرف روغن زیتون مقدار کمی پتاسیم، حدود ۰٫۱ میلی گرم در هر قاشق غذاخوری، فراهم می کند.
پتاسیم از عملکرد سالم کلیه ها و قلب حمایت می کند.
آنتی اکسیدان ها: روغن زیتون حاوی درصد بالایی از آنتی اکسیدان ها از نوع پلی فنول ها به ویژه ترکیبات اولئوکانتال (به انگلیسی: Oleocanthal) است که یکی از اجزای اصلی روغن زیتون است و بسیاری از خواص سلامتی آنها را بر عهده دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.