ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خرما در جهان است که با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن خرمای ایران، سهم بسزایی در تولید و صادرات خرما در سطح بینالمللی دارد خرما در هفت استان کشور به طور گسترده کشت می شود.
حدود 3000 گونه خرما در جهان شناسایی شده است که 400 گونه در ایران وجود دارد که برخی از آنها در محلی شناخته شده و برخی از آنها خرمای صادراتی از ایران نیز محسوب می شوند.
بنابراین در این مقاله انواع خرمای کشت شده در ایران را می شناسید خرما خشک جهرم حدود 80 تا 70 درصد نخل های استان خوزستان را تشکیل می دهد.
در واقع ارزش تجاری بالایی دارد و یکی از مهمترین ارقام صادراتی استان خوزستان است.
یکی از مهمترین ویژگی های این خرما نیمه خشک بودن آن است که خاصیت انبارداری آن را افزایش داده و علاوه بر آن این خاصیت آن را به مناسب ترین رقم تجاری و صادراتی ایران تبدیل کرده است.
خرمای جهرم در حقیقت یکی از ارقام مهم و فراوان در استان فارس است در واقع حدود 95 درصد از نخل های جهرم (یکی از مهم ترین شهرک های خرما در فارس) را تشکیل می دهد.
همچنین یکی از خرماهای شیرین است، اما در برخی مناطق از آن به عنوان خرمای خشک استفاده می شود این خرما که دومین رقم ایران از نظر سطح زیر کشت است، سپس در نقاط مختلف کشور از جمله شهرهای مختلف استان فارس (به ویژه جهرم) و همچنین جیرفت ، کهنوج، حاجی آباد، سراوان و طبس پراکنده است.
خرمای مضافتی را می توان یکی از خوشمزه ترین خرماهای دنیا دانست به خصوص که این خرما عمدتاً به صورت رطب استفاده می شود و کمتر کسی است که بعد از خوردن خرمای مضافتی حال خوبی نداشته باشد.
این خرما که رنگ مشکی جذابی دارد بسته به زمان برداشت درخت و محل کاشت آن بین ۱۵ تا ۳۵ درصد رطوبت دارد.
در ایران پس از استعمار و سلطنت، در واقع یکی از مهم ترین تاریخ های اقتصادی کشور است این رقم در نقاط مختلف کشور کشت می شود وطن اصلی او در ایران بام کرمان است. مضافتی بم در حقیقت یکی از بهترین انواع خرما در ایران از نظر بازار داخلی است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.